Trusted Pals
Jouw Pally werkt samen met die van hen.
Voeg de mensen met wie je vaak plannen maakt toe als Trusted Pals: je partner, je goede vrienden, je collega's. Elke Trusted Pal is één persoon. Jij kiest wat jouw Pally met ieder van hen deelt.
Je stuurt zoals altijd een bericht naar je eigen Pally. Die regelt alles onderling met hun Pally, binnen de grenzen van wat jullie allebei delen, en koppelt het aan je terug. Er is geen gedeeld gesprek. Als Sam jouw Pally rechtstreeks mailt of een bericht stuurt, krijgt Sam dezelfde antwoorden.
Partner
Jij
Sam
Volledige agenda, inclusief afspraken inplannen. Globale locatie.
Delen vanaf de start
Een startinstelling voor elke persoon
Je partner mag meer zien dan een collega. Als je een Trusted Pal toevoegt, stelt Pally op basis van jullie relatie voor wat je vanaf het begin kunt delen.
Partner
Je volledige agenda, inclusief afspraken inplannen, en je globale locatie.
Het etentje staat in beide agenda's. “Is Sam al thuis?” beantwoordt zichzelf.
Goede vriend
Wanneer je vrij of bezet bent in je agenda, en je globale locatie.
Die ene avond waarop jullie allebei vrij zijn, gevonden zonder heen-en-weerberichten.
Collega
Wanneer je vrij of bezet bent in je agenda. Slack, Linear, Drive of Notion als het werk daarom vraagt.
Vergaderingen komen op vrije momenten in je agenda. Statusupdates komen uit Linear, niet van jou.
Je kiest zelf wat je met elke persoon deelt en kunt elke instelling blijven aanpassen. De ander kiest zelf wat die deelt.
Het doorgeven
Eén taak, twee chats
Je geeft je eigen Pally een taak. Die vraagt het aan de Pally van Sam, en die vraagt het aan Sam. Jullie blijven allebei in je eigen chat.
Zo werkt het
Toevoegen, delen, een taak geven en terugkoppelen
- Vertel Pally wie je wilt toevoegen, bijvoorbeeld "voeg mijn partner Sam toe als Trusted Pal" of "voeg Ana toe als goede vriend".
- Het delen begint meteen. De Pally van Sam vertelt Sam wat je hebt gedeeld en stelt voor om ook iets met jou te delen. Sam kiest zelf wat die met jou deelt, als die dat wil.
- Als Sam Pally nog niet gebruikt, krijg je een uitnodigingslink die je zelf naar Sam kunt sturen.
- Je geeft je eigen Pally een taak. Die werkt samen met de Pally van Sam en koppelt het resultaat aan je terug in je eigen chat. Zijn er meerdere mensen bij betrokken, dan vraagt je Pally het aan de Pally van ieder van hen.
Welke kies je?
Trusted Pals of een groepschat?
Gebruik een Trusted Pal als je blijvend wilt delen: met je partner, een goede vriend of een collega. Hun Pally werkt voor elk plan privé samen met die van jou, zonder dat anderen de heen-en-weerberichten zien.
Gebruik een groepschat als iedereen het gesprek moet kunnen zien, of als er mensen bij het plan betrokken zijn die geen Trusted Pals van je zijn. Pally zit dan samen met jullie in het gesprek.
Wat je met een Trusted Pal deelt, blijft tussen jullie twee. In een groepschat kiest iedereen apart wat Pally met de hele groep mag delen.
Delen
Wat je kunt delen
Je kiest per functie wat jouw Pally met elke Trusted Pal mag delen, via je Pally-dashboard of door het aan je Pally te vertellen. Bij een nieuwe Trusted Pal staat één deelfunctie aan: zoeken wie je kent. Al het andere blijft uit totdat jij het aanzet.
Agenda
Als je je agenda voor het eerst deelt, is alleen zichtbaar wanneer je vrij of bezet bent. Je kunt ook titels en tijden delen, of hun Pally afspraken laten inplannen.
Locatie
Je globale omgeving, op stads- of buurtniveau. Je exacte locatie wordt alleen gedeeld als je dat voor die persoon aanzet.
E-mail
Geef toegang om te lezen, te versturen of allebei.
Slack
Geef toegang om te lezen, te plaatsen of allebei.
Linear
Geef toegang om issues te lezen, wijzigingen aan te brengen of allebei.
Google Drive
Alleen bestanden vinden en links delen. De inhoud van bestanden blijft privé.
Notion
Lezen, schrijven of alleen de pagina's die je selecteert.
Contactkaart
Je naam en de gebruikersnamen die je met die persoon wilt delen.
Gedeeld profiel
Feiten die je Pally vrij met die persoon mag delen, zoals je dieetwensen of de buurt waar je woont.
Wie je kent
Staat vanaf het begin aan. Hun Pally kan zoeken wie je kent op functietitel, soort werk, bedrijf en openbaar profiel. Je kunt dit per persoon uitzetten.
Wat je niet deelt, blijft privé. Hun Pally kan je agenda, inbox of andere dingen die je niet hebt gedeeld niet lezen.
Zoeken in je netwerk
Hun Pally kan vragen wie je kent
Elke Trusted Pal kan vanaf het begin in je netwerk zoeken. Hun Pally kan zoeken wie je kent op functietitel, soort werk, bedrijf en de openbare profielinformatie in je contacten, LinkedIn en X.
- Die krijgt een naam, een functietitel, een bedrijf en een link naar een openbaar profiel terug. Meer niet.
- Hun Pally krijgt nooit je notities, telefoonnummers, e-mails of berichten te zien, en ook niet hoe je iemand kent.
- Een verzoek om een introductie komt eerst bij jou terecht. Er wordt niets toegezegd voordat jij akkoord gaat.
- Je kunt zoeken in je netwerk voor elke persoon uitzetten.
Sam vraagt
Jij beslist
Controle
Jij houdt de controle
- Je deelt per persoon. De Pally van je partner kan afspraken in je avonden inplannen, terwijl die van een collega alleen ziet wanneer je vrij of bezet bent.
- Als een taak iets nodig heeft dat je nog niet met die persoon deelt, vraagt je eigen Pally je één keer om toestemming. Je kunt het één keer toestaan, altijd toestaan of weigeren. Met "Ja, altijd" geef je blijvende toestemming.
- Op je Pally-dashboard zie je je Trusted Pals, met per persoon wat die kan zien en doen. Je kunt daar alles op elk moment aanpassen.
- Verwijder je een Trusted Pal, dan stopt je Pally met delen met die persoon. Wat die met jou deelt, blijft diens eigen keuze.
- Je Pally bewaart een korte samenvatting van elk gesprek met de Pally van een Pal. Je eigen geheugen wordt nooit met hen gedeeld.
Eén keer vragen
Altijd toestaan
Berichten
Berichten tussen Pally's
Geef je Pally een bericht voor een Trusted Pal en die bezorgt het privé bij de Pally van die persoon.
Alles wat verder gaat dan een bericht, zoals een afspraak inplannen of een verzoek om iets dat je nog niet deelt, verloopt via de eigen Pally en de eigen regels van die persoon.
Beperkingen
Wat Trusted Pals niet doen
- Er is geen gedeeld gesprek. Als iedereen het gesprek moet kunnen zien, voeg je Pally toe aan een groepschat.
- Tekstgegevens uit iMessage en WhatsApp kun je nooit delen met een Trusted Pal.
- Het werk van elke Pally telt mee voor de gebruikslimiet van de eigen gebruiker.
Aan de slag
Drie berichten om naar Pally te sturen
- Voeg je partner toe
- Jij: voeg mijn partner Sam toe als Trusted Pal
- Voeg goede vrienden toe
- Jij: voeg Ana en Leo toe als goede vrienden
- Geef een taak
- Jij: zoek een weekend in januari dat voor ana, leo en mij uitkomt
Privacy
Delen gaat per persoon, per functie
Een Trusted Pal toevoegen geeft je eigen Pally nooit nieuwe toegang. Lees het privacybeleid van Pally.